Lucruri mici (II)

Pornind de la metoda Fogg, numită astfel după inițiatorul său, iată 25 de mici obiceiuri pe care le putem introduce în viața noastră, cu un minim efort și maximum de beneficii pentru starea noastră de bine și a celor din jur: (…)

Performanță

11. Când ți-e mai greu, încearcă să te gândești cum ar simți, ce ar gândi și cum ar proceda, dacă ar fi în locul tău, persoana ce ți-e model, pe care o admiri, care te inspiră în ceea ce faci! Imaginează-ți că, în ora aceea de nevoie, nu mai ești doar tu, ești și el!

Metoda asta te poate ajuta să identifici mai ușor ce e cel mai bine să faci în situația dificilă, dând la o parte îndoiala de sine și gândurile negative care te blochează.

12. La finalul zilei, înainte de a pleca de la birou, rezervă-ți cinci minute pentru a face un scurt sumar al lucrurilor pe care le-ai realizat în orele petrecute acolo.

Cu liniuță, trece pe scurt ce ai făcut, ce nu ai făcut, deși îți propusesei, și motivele pentru care nu te-ai ținut de plan. Nu te lăsa demobilizat de lucrurile pe care nu ai reușit să le faci, mai degrabă încearcă să îți dai seama ce anume a intervenit! Dar nu uita să te bucuri de lucrurile pe care ai reușit să le faci, încearcă să te axezi pe aspectele pozitive, identificând și nevoile de dezvoltare!

13. Pentru măcar 2-4 ore oprește orice posibilitate de interferență!

Închide ușa biroului, oprește telefonul, mail-urile, semnalele sonore, orice te-ar putea distrage de la ceea ce faci!

Creierul nostru nu prea se bucură când trecem în continuu de la o sarcină la alta! Dă-ți timp să te poți gândi în profunzime la ce ai de făcut! Așa vei avea o muncă de calitate!

14. Răspunde tuturor invitațiilor, ofertelor, proiectelor cu replica: Îmi voi verifica agenda!

Așa îți vei rezerva timp să îți iei deciziile conform priorităților și nevoilor TALE!

15. Cinci minute pe zi rezervă-le pentru a vizualiza pașii pe care îi vei parcurge către atingerea obiectivelor tale.

Să te gândești unde vrei să ajungi nu te ajută prea mult să avansezi în carieră! Dar să vizualizezi acțiunile pe care le vei face pentru a te apropia de țelul tău va fi sigur de ajutor!

Relaționare

16. Sună, trimite un mesaj unui prieten sau unui membru al familiei în fiecare zi!

Comunicăm foarte mult, zilnic, cu colegii de la serviciu sau prietenii de pe Facebook. Dar prea puțin, deseori, cu oamenii pe care ni-i dorim mereu alături… O investiție de două minute în fiecare zi ne asigură crearea și menținerea unui support emoțional puternic, oricând accesabil în caz de nevoie.

17. Scrie câteva cuvinte de mulțumire în fiecare săptămână!

Fie că îl dai celui căruia îi este destinat, fie că nu, biletul cu cele câteva cuvinte de recunoștință te va ajuta să te simți mai bine, să conștientizezi că nu ești singur, să primești cu mai puțină teamă lămâile vieții.

18. Înainte de a te culca, nu uita să îi spui persoanei ce îți stă alături că o apreciezi și că și tu ești lângă ea, că o/îl sprjini. Cu un: Îți mulțumesc pentru că îmi ești alături, sau un: Te iubesc, ziua, oricât de grea ar fi fost, se încheie într-o notă pozitivă.

19. Fă o mică pauză înainte de a răspunde celorlalți…

Obișnuiește-te să asculți atent și să te gândești la răspunsul tău în pauza pe care ai creat-o, nu în timp ce acel altul vorbește. Ai nevoie doar de cinci secunde!

  1. Mai dă-ți o pauză de la probleme!

Când lucrurile se  „acidulează”, extrage-te pentru un timp din mijlocul evenimentelor! Că faci o plimbare în jurul clădirii sau te încui în baie, că te așezi pe fotoliul de relaxare sau dai o tură cu mașina, ia lucrurile mai ușor! Life happens.

Comunitate și mediu

  1. Ai putea, zilnic sau săptămânal, să ieși cu un sac de gunoi și să faci un pic de curățenie în jurul casei unde locuiești.
  2. Oprește-te să îți saluți vecinii!

Nu te mai mulțumi doar să zâmbești sau să saluți prin mișcarea capului!

  1. Înainte de a cumpăra ceva costisitor, vezi dacă ai putea împrumuta respectivul lucru; așa vei avea ocazia să te convingi că îți este necesar sau îți place. Apoi încearcă să verifici dacă ai putea să iei ceva la mana a doua… S-ar putea să fie mai bine!
  2. Obișnuiește-te să oferi! Că e vorba de o mica sumă de bani, un pachet de alimente sau câteva hăinuțe, încearcă lunar să oferi ceva, cuiva, fără să aștepi ceva în schimb!
  3. ȚIne-ți bicicleta la vedere!

De ce? Citește sursele acestui articol și vei afla!

http://www.foggmethod.com/

http://www.lifehack.org/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s