Să poți să o iei de la capăt…

Tindem să ne obișnuim așa de ușor… cu orice! Deseori dintr-o comoditate care ne asigură, printre altele, menținerea într-o zonă de relativ confort, sau în speranța de a fi ca ceilalți, sau din dorința de a evita asumarea unor (noi) riscuri…

Ne obișnuim – ceea ce e bine, până la un punct! Rapida, dar suficienta adaptabilitate la contexte mai mult sau mai puțin punctuale, creșterea toleranței ne pot confirma social și afirma personal – până la un punct!

De la acel punct încolo, obișnuința tinde a se extinde către plafonare, către diminuare a creativității, spre absență a originalității, disoluție a entuziasmului… Nu cred într-o veșnică ardere, într-o explozie de energie continuă. Dar nu cred nici în utilitatea menținerii într-un continuu platou al mulțumirii de sine cu renunțarea la așteptări, la speranțe…

Nu e nevoie decât rar de schimbări radicale! Tranformările și reinventările autentice tind a se realiza în pași mici. Totuși, dacă ajungi să crezi că ar fi nevoie, ai fi capabil de un restart dat propriei existențe? Ai putea să accepți ideea renunțării la tot ceea ce ai pentru a o lua de la capăt?!

Ai putea să lași în urmă tot ceea ce material ai acumulat, luând cu tine doar ceea ce ești, în căutarea a ceea ce ai putea fi?

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s