Prietenii tai

image

Ca e vorba despre copilul vecinilor de la patru, cu care ai copilarit de cand te incaltai cu caciula, ca sunt cei cu care te intalneai in vacanta de vara, la bunici, colegul de banca din scoala, alaturi de care ai trait prima data emotia biletelor strecurate pe sub banca, ai avut prieteni de cand te stii … De unii poate ai uitat, cu altii ai pastrat legatura, altii
ti-au au fost prieteni atunci, dupa care viata v-a transformat in „cunostinte” cu care te mai intalnesti, jenat cumva pentru ca nu mai stii ce sa zici, cum sa te reconectezi cu cel de odinioara…
Oricum ar fi, te rog sa iti dai voie sa iti amintesti de acea perioada magica, in care nu te gandeai mai deloc la definitia prieteniei, ci iti permiteai sa o experimentezi in fiecare zi, descoperind lumea si pe tine insuti!
Da, aminteste-ti de tine, cel de acum multi ani, de copilul acela care, oricat de ploioasa ar fi fost vremea, gasea ceva de facut, de descoperit! La cel care, chiar in dulcea perioada a egocentrismului copilaresc, gasea mereu, intuitiv, cai de a se conecta cu el insusi prin cei din jur!
Permite-ti, cateva minute, sa inchizi ochii si sa te „intorci” in timp…

Acum vreau sa te gandesti la viata ta, a  celui de azi ! Da, acum sunt mult mai putine momentele in care poti evada din programul bine organizat al traiului in societatea civilizata… Vreau sa te gandesti la ce e important pentru tine azi si la ce iti place sa faci! Se suprapun? Esti norocos! Nu se suprapun? Atunci probabil ca deja cauti modalitati de a mai „lucra” la asta!

Hai, acum, sa te gandesti la cele mai importante persoane din viata ta, fie ca e vorba de familie, fie ca e vorba despre prieteni! La cei pe care intotdeauna te bazezi cand ti-e greu, la care te poarta gandul mai ales cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori!
Cine e primul la care te-ai gandit? Dar al doilea? Al treilea?

Tu unde esti in „topul” asta?
Tu esti cea mai importanta persoana din viata ta, cel pe care te poti baza indiferent ce s-ar intampla! Esti acelasi de acum mult timp, de atunci cand, desi era cea mai vulnerabila perioada din viata ta, cand depindeai de multi altii, totusi iti dadeai voie sa construiesti fiecare zi cu bravura inocentei si increderea netarmurita in propriile vise!

Te salut, omule frumos!
Tu iti esti cel mai bun prieten! Sau iti poti fi, cu siguranta!

Sursa foto: The Idealist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s